Wic Wac Woe

Thursday, December 24, 2009

LAGI...LAGI...MUKA AKU...






Sajer jer menempelkan pic aku...hehe...tapi bukan itu sahaja...aku ada satu kemusykilan...ader la sorang sipulan nih...bertanyakan satu soklan cepu platinum...soklan nyer berbunyi..."Ko nyesal tak dilahirkan ke dunia nih?"...aku pun terkedu...biar betul sipulan nih...dlm bebanyak soklna..tak leh ker tanya soklan lain..."2x6 ker"..."lepas bulan mac bulan per ker"..."hitam campur putih jadi warna aper ker"...aper2 jer la...nih soklan tuh plak ditanyanyer...Aku pun dgn gaya professor mendalami soklan itu...yg jelas..bukan mudah nak jawab...walaupun jawapannyer satu perkataan jer...it's either yes or no... Jadi takut terperangkap ngan soklan tuh..aku pun menjawab dgn soklan yg sama gak kat dia..."ko?"...dia dgn pantas menjawab "nope"...aku pun tanya lg..."naper ek?"...Dia kata..."Ok per ko lahir sebagai manusia, kalo lahir jadi menatang..???"...aku pun tersedak...nasib baik tgh makan chipsmore jer...kalu tgh makan..kerepek pedas 'extra hot' mak cik timah..tak ker naya aku...tapi bila dipikir2 balik..tul gak ckp dia...bak kata pepatah omputih...live life to the fullest...betul ker grammar aku nih...hehe..apa2 jer la..yg penting korang paham...apa2 pun...(sambil tarik telinga Nora Danish...then paksa dia ckp tagline dia).."kita enjoy!"
P/S: Menyampah tak tengok pic aku yg atas sekali tuh...mesti ramai yg kata...nak menunjuk la tuh...erk...hehe...jahat..jahat jugak beb...solat jgn tinggal....(sejuk perut mak aku mengandung)

Sunday, December 20, 2009

SUKA TAK KERJA MALAM SORANG2????

Untuk pengetahuan korang yg tak percaya selama nih aku dok kijer mlm selama nih...masuk mlm nih dah 1 thn 9 bulan 20 mlm dah aku kijer night shift tp dulu ader 4 org..utk lebih meng'adventerous'kan lagik...sejak 6 bulan 20 mlm yg lalu aku kijer mlm2 sorang diri...saya ulangi sorang diri...kini ju-on dan rakan2 dah jadi member...(oops tercakap besar)..habislah aku...sebenarnya bukan nak cakap besar..tapi aku dah biasa..what do you expect kalu dah sorang2 dalam office sampai 12 mlm..tu tak masuk kalu kena stayback...especially kalu month end closing..dok balik 3-4 pagi...So korang bayangkanlah...bukan setakat kena kacau..dok dengar bunyi macam2..tinggal 'makhluk2' nih tak ajak aku keluar lepak minum jer lagi...kalu dak..dah jadi geng...So apa yg aku buat..tetapkan iman...percaya pada Allah..sebab Dia yg menciptakan semua makhluk2 di dunia nih...yg penting amik konsep nih.."gua tak kaco lu...lu jgn kaco gua"...kat bawah nih video aku amik ngan hp aku just nak buktikan yg aku mmg bersendirian setiap malam di ofis...Expect the unexpected....


video

Sunday, December 13, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU FINA & PYAN








Semoga korang berbahagia hingga ke anak cucu cicit ciputet citonget... Semoga Allah meberkati masjid yang dibina...Fina..akhirnya ko kahwin gak...elok la tuh..sama padan (dalam hati menyumpah2 aku)...engineer sama enginer...bagus lah tuh...turut sama hadir masa wedding diorang nih Tengku Muda Perak & Datuk Lat...rupa2nya...datuk Lat nih jiran Fina..hampeh tak pernah bagi tau pun..sia2 jer satu sekolah sampai 5 tahun sama2...hehehe..anyway..congratz Fina...walaupun 3 orang jer budak sekolah yg showed up...y penting ko bahagia...Aminnnnnn.....

Thursday, December 10, 2009

PIC TERBARU....


Sajer nak share ngan korang...makin lama makin tembam aku...cuba bandingkna ngan pic masa baru2 aku bukak blog nih...lain kan???

Monday, November 30, 2009

AKU KESENGKEKAN...


Ader ker perkataan 'kesengkekan'???? suka suki aku jer, padahal perkataan sengkek pun bahasa pasar...sedap2 jer tambah imbuhan...hahahha..x per la..suka hati aku la..blog aku...Camner nih...gaji tak masuk lagik..memang nak kena payroll aku nih...aku nak saman malu...pasal gaji tak masuk lagi...so aku tak boleh nak makan besh2...kena mengadap megi jer...huhu...ada tak keja temporary????...aku leh mengajar tadika...ajar budak2..jadik penyamun..penyangak..perogol bersiri...dan mcm2 'pe' lagik...aku nak tak sabar nak tunggu gaji masuk...1st thing aku nak pi beli memory card...huhu..memory card dah corrupt...kesedihan tahap gaban...camner nak upload pic terbaru nih??? huhu... doakan la semoga payroll aku masukkan gaji esok yer kwn2... Aminnnnn...

Monday, November 16, 2009

PERNAH KAU BERMIMPI SEKETIKA...




Saja amik petikan lagu 'Biarlah Rahsia' CT Nurhaliza..memang kena tul lirik tuh..(some parts lah) especially tang part ... "pernahkah kau bermimpi seketika..berada di tempat ku..."

Seriously, mmg kena...bukan kita mintak org merasa apa yg kita rasa..just mimpi jer..itu pun tak termampu oleh org lain..mmg kiter gak yg menanggung...Do u guys believe in Karma???..I think we should...sbb apa yg baik mesti di balas baik..mungkin dulu aku suka memilih kawan..yg hebat2 jer...yg lekeh2 sorry..boleh blah..tapui masa tuh jahil...tatau apa per...skrg baru nak nyesal..org plak tak nak kwn ngan kiter..huhu..sedih mmg sedih..tapi..apa nak dikesalkan...lebih baik dpt balasan kat dunia nih..kat 'sana' nanti tak la berat sgt..ok la malas nak ngarut pjg2...kang ader yg tunjuk jari tgh kat monitor lak...
Adiossss!!!

Thursday, October 29, 2009

MY NEW LOOK....









Hehe...amacam...tergoda tak....rasa macam muda 10tahun plak...harap2 semua suka la dgn penampilan terbaru aku nih...hehehe...yg nak berkenalan tuh..silakan..dial number nih...999..pas tuh mintak Zakiah Anas contact hp aku...HAR HAR HAR...!!!

Monday, October 19, 2009

RUMAH TERBUKA PASHA SANDHA





Hehehe..just nak share pic masa open house kat umah Pasha Sandha (adik Fasha Sandha)...
P/S:- Cantik tak baju kurta aku????

Monday, October 5, 2009

BOM DIA!







Hai semua...bersua lagi kita dlm jalan2 cari pinggan...dah lama tak post blog2 pasal makan2 nih...bila masuk jer tempat nih staff diorang akan sambut 'bom dia!' bahasa portuguese maksud nyer 'good day!' tapi disebabkan ianya bahasa portuguese, sebutan dia jadi 'bong jia!' the best part masa makan kat sini...bila dia tanya nak book under nama siapa?..aku pun kasik la nama minah yg makan ngan aku nih, Isma...alih2 dia letak nama Mr Isma kat bill...hahhahaha...nasib baik minah nih tak nama Rogayah ker Maimunah ker...lagi haru!!!!

Venue: Nando's Gurney plaza
Set: Quarter Peri Chiken ngan Ice lemon tea, dessert..ntah apa nama dia dah lupa...
Price: Seperti yg tertera di resit...

Enjoy!!!!

Tuesday, September 29, 2009

SELAMAT HARI RAYA...





Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir Batin...