Wic Wac Woe

Tuesday, February 24, 2009

DAH BERANSUR PULIH...

Lega aku mendengarnya..cam tu lah..dah berbaik2...tak per la ndot...dah tak der jodoh...nak wat camner...teruskan hidup macam biasa...cari kerja balik...financial kena jaga gak...yg sorang lagi tuh dok mengharap lagi ker cinta si dia??? matilah aku kena carut dlm blog dia...hehehe...gurau2 jer...apa2 pun aku harapkan yang terbaik...walaupun mukaku hazab...mulut pun hazab...hati tetap baik tau! Wah puji diri sendiri nih...apa2pun korang dah berbaik semula...itu yg penting...jgn simpan dendam...kita takkan rasa senang...dok gelisah jer memanjang...malas nak komen pepanjang...kita pun bukannyer perfect sgt...but at least kita muhasabah diri...ambil iktibar dari kesilapan lalu...ingat tuh! Nanti kita main Saidina lagi ok? Harus aku ajak 4 dara pingitan tuh...Adios Muchachos!

Sunday, February 22, 2009

DUA JAM BERSAMA TAQ...




Susah tul nak kuar ngan ko kan??? mengalahkan artis..akhirnya...ku pertontonkan...DIVA SATU MALAYA.....T to the A to the Q....TAQ!!!!

Tuesday, February 17, 2009

KISAH DAN TAULADAN....

Saja nak berkongsi dengan sumer ttg kisah2 yg berlaku depan mata aku sendirik..yg kita boleh jadikan tauladan...Best part is semua berlaku semalam dalam satu hari yg sama...

1. Aku dalam lif nak turun bawah..ada 4 org..aku, sorang mak cik ngan anak dia dlm umur 15thn & sorang apek...tetiba lif tuh macam tersentak..bunyi kuat giler...sumer terkejut...tapi yang best part nyer...si mak cik tuh boleh pegang anak dia takut apa2 jadi kat anak dia...yg anak ikan nih..haram wat tak tau kat mak dia...memang betul la org cakap si ibu boleh jaga 10 org anak...jgn kata 10...100 org anak pun belum tentu dpt jaga sorang ibu...so keluar jer dari lif terus aku call mak aku...teringat kat dia...sayang mak!

2. Aku balik umah mak aku tgh hari tuh...then ada apek nih bawak lori masuk kampung kitorang...nak beli surat khabar lama katanyer...ok la..aku tolong la mak aku ambik bendalah tuh kat dapur..pas tuh mak aku suruh apek tuh timbang...dia seboleh2 tak nak timbang kat depan mak aku...tup2..5kg katanyer then trus bawak naik atas lori dia...pas tuh mak aku keluar la sound dia..."apasai tamau tunjuk depan kita masa lu timbang?"...pas tuh apek tuh sound balik mak aku..."aiya benda mulah pun mau bising2 ka?"...aku pun berbekalkan mulut aku yg spirit+laser+longkang nih...trus keluar and sound balik la..."cilaka lu apek! mentang2 DAP sudah pegang Penang, lu masuk kampung mau kuang ajaq plak! Mak, amik nombor plat dia..KAK 6857"...Mak aku pun ala2 blur gitu...wah terserlah ke'top'an anak dia nih...So apek tuh blah cam tuh la sambil dok bebel apa ntah...then kitorang masuk umah balik..mak aku dah takut..dia suh teman dia sampai abg2 aku semua balik..pehhh camner nih...aku nak kena masuk kijer kul 5 ptg..tak per demi ibu aku yg tercinta...aku tunggu la sampai abg aku balik kul 5.30 then only aku pi kijer sampai ofis dalam kul 6.00pm lebih...ready jer la nak kena sembur ngan Boss aku..sekali tuh...Punch Card rosak...then naik atas opis..Boss aku mmg tak masuk opis hari nih..fuhhh..so..dengan ibu jgn kita berkira...pasti ada hikmah dia...

3. Masa aku break utk dinner...aku pi makan kat pantry...mak aku dah bagi bekal dia masak tadi...aku letak la hp aku atas meja...tak tahan ngan bau sambal belacan aku pun terlupa kat hp aku yg terlindung ngan plastik...pas tuh...dah abis makan aku tak sedar lagik...sekali aku pun masuk toilet nak cuci tgn since sinki kat pantry tuh ada problem...then aku pikir jap lagi lah kemas...nak dijadikan citer mak aku call...aku pun dok meraba kat poket..rupanya kat celah2 plastik tuh...mak aku still trauma dengan kejadian siang tadik..so..disebabkan mak aku call aku tak tertinggal hp aku..kalo tak selamat dah...jadi mangsa security2 Nepal tempat kijer aku tuh...

So...kat sini kalo korang perasan...kisahnyer berkait2...kalo tak disebabkan Mak Cik tuh pegang anak dia dlm lif tuh mungkin aku tak takkan teringat kasih ibu yg sejati...then mungkin aku takkan gaduh ngan apek tuh utk pertahankan mak aku...then mungkin aku takkan teman mak aku sampai lewat masuk kijer...then mungkin mak aku takkan call aku masa aku makan...so kesimpulannya mungkin hp kesayangan aku tuh dah selamat dicaras security2 Nepal tuh...Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..sayangilah ibu anda!!!

Saturday, February 14, 2009

MARI BERCERITA....




Skrg nih ekonomi makin lama makin tak menentu..takut gak...company aku pun dok rajin membuang contract staff...nasib aku di hujung tanduk gitu...tapi tak per...Insya-Allah..aku terselamat kot..maklum la..pekerja contoh la katakan...

Ermss...skrg nih dok dengar colleage aku nak kena tamatkan contract..kesian gak kat dia..apa plak dia rasa kalo aku stay..tapi dia kena chow...sure sadis...harap2nyer khabar angin jer la...

Nih satu lagi...Si Z nih...hadoi...ko nih kan...tak kesian ker kat BF ko si D nih?..dia syg ko bagai nak rak tau..tapi yg ko gatei nak berlaki dua naper...si H pun lagi satu...dah tau Z dah berpunya..jauhkanlah diri...I'm not siding anyone..tp...kesiankan si D tuh..penuh pengharapan..alih2 berkecai begitu sahaja...si D nih pun satu...sah2 baru kapel ala2 sebulan lebih gitu..tapi meroyannyer dah mcm ada anak 10 dengan si Z nih..apa2 pun..Z..kalo ada apa2 pls update aku..same goes to D...apa2 tolong bagitau aku..don't do stupid thing(s)..

Satu lagik citer nak dikongsi bersama..Si M atau byk kwn2 panggil R...aku tak tau apa yg ko nak...katanyer nak berbaik semula..spt yg tercoret dlm blog ko...sms pun aku still simpan..mimpi ngeri katanyer...mintak ampun bagai...were u only testing the water???...apa2 pun aku tak pernah simpan dendam kat ko...semoga ko berbahagialah hendaknya..di samping kwn or teman2 ko tuh...tp..aku perlukan kepastian...adakah ko betul2 ikhlas berkawan ngan aku???...mungkin takkan ada jwpn utk itu...aku tak tau apa motip ko...ko kata ko nak berbaik ngan aku balik...tup2..aku hantar sms..tak berbalas pun...entahlah..hanya ko yg tau apa isi hati ko sendiri...

Wahai kwn ku Taq...thanx for being here..aku really appreciate apa yg ko dah buat utk aku..To Ejam...thanx for bringing back the nostalgic moments into our freindships..Luv u guyz...sukses!...sukses!
Sampai bertemu...tata..titi..tutu...

Wednesday, February 11, 2009

JAWAPAN KEPADA SOKLAN PERAH OTAK DI BAWAH...

Memang mencabar soklan kat bawah nih kan??? Ok la... ini adalah jawapannyer...Pengiraan yang dibuat hanyalah untuk mengelirukan pembaca sahaja...

RM25.00 (duit Mamat) - RM1.00 (baki yg tinggal utk Mamat) = RM24.00
RM25.00 (duit Bedul) - RM1.00 (baki yg tinggal utk Bedul) = RM24.00

RM24.00 x 2 = RM48.00

RM48.00 + RM1.00 (duit minyak motor Mamat) = RM49.00

Mana lagi seringgit??? Sepatutnya RM50.00 bukan...???

Di sini lah trick nyer... sepatutnyer...

RM48.00 bukan di tambah RM1.00 (duit minyak motor Mamat) .. sepatutnya ditolak...
dan jawapannyer..

RM48.00 - RM1.00 = RM47.00 (harga 2 helai baju)

Mana boleh dah tolak baki sorang seringgit tuh...pas tuh utk minnyak motor Mamat..kita nak tambah plak..sepatutnya..ditolak jugaklah...apa aarr...

Hahaha..ini hanyalah permainan tolak campur sahaja...tapi boleh jadi tricky gilerrr kan??


Sunday, February 1, 2009

JAWABLAH KALO TERER...


Mungkin ada yg pernah dihadapkan dengan soklan ilmu hisab maut nih...fuh...perah otak..pecah kepala tul nak mendapatkan jawapannyer...begini yer bunyi soklan nyer...sediakan pen dan kertas yer...

Mamat teringin sangat membeli baju yang harganya RM25 sehelai. Tapi kalu beli 2 helai harganya lebih murah RM3.00 untuk 2 helai. Dia fikir lebih jimat. Tetapi dia hanya nak kan sehelai sahaja.

Maka dia telah berpakat dgn kawannya Bedul dan berjaya memujuk Bedul bersetuju utk membeli sehelai lagi. Bedul pun bagi RM25.00.

Mamat pun ke shopping complex utk membeli baju yg di'aim'nya selama ini. Lalu dia membayar RM50.00. Kemudian dia membelanjakan RM1.00 utk mengisi minyak motor kapcai nya itu.

Setelah pulang ke rumah dia pun bagi sehelai lagi baju kepada Bedul. Dan di dalam poket nya hanya ada RM2.00 baki.

Utk senang kira dia bagi balik RM1.00 kpd Bedul dan RM1.00 disimpannya.

Mamat pun mengira semula perbelanjaannya tadi. Harga RM25.00 sehelai baju tapi sekarang di tangan nya dan Bedul seorang RM1.00.

Jadi kiraannya RM25.00-RM1.00 = RM24.00

Kemudian RM24.00 X 2 = RM48.00

Dia teringat menggunakan RM1.00 utk isi minyak motor.

Jadi RM48.00 + RM1.00 = RM49.00

RM49.00...Bedul pun terkedu...aitttt..mana lagi sehengget???!!!