Wic Wac Woe

Saturday, March 28, 2009

YEA YEA....!!!!



Seronok betul hari nih bila berat badan naik 1 kilo...kemajuan terbesar tuh...Nak makan banyak2 lagi...Mungkin inilah akibatnyer kalo dah berhenti merokok...hehehe...kerja aku nak makan jer...baru dua minggu dah naik 1 kilo...sebulan 2 kilo...kalo 6 bulan 12 kilo...erk...over la plak...tapi ok gak...so aku nak letak target dalam 6 bulan nih naik 6 kilo pun jadik la...kwn2...doakan jer la...teruskan usaha murni!!!!

Thursday, March 19, 2009

SEMINGGU TANPA ROKOK



Ko ingat ko punyer blog jer ker yg dah besarang...aku lagi la...dah lama tak update...hampir2 team seekers nak dtg tinjau...hahahha...so...bagi yg tak tau..just nak share...aku dah officially quit smoking...masuk hari nih cukup 7 hari...Alhamdulillah..bukan senang nak commit ok...anyway...harap kawan2 support aku...so lepas nih..nickname kena tukar...batang pokok plak...hahhaa...kepada kawanku yg skang dah ada di KL...semoga berbahagia lah hendaknya...kijer elok2...aku kat sini doakan yg terbaik jer..kalo aku turun kl..nanti aku roger ko ok?...ok la...nak siapkan report...nak balik kul 4pg...sok cuti...yay!!!!

Wednesday, March 4, 2009

SOKLAN MENGUJI MINDA....


Nih aku ada lagi 3 soklan yg akan membuatkan anda...anda...dan anda....memerah otak utk memikirkan kenapa? kenapa? dan kenapa??? Adakah anda bersedia?...Setiap sokaln mestilah dijawab secara spontan...lebih kurang 1-2 saat...jgn tipu...dosa!

Soklan yang pertama:-

Ayah Nurul mempunyai 5 org anak;
1) Nana
2) Nini
3) Nene
4) Nono dan...
5) ????

Jika jawapan anda ialah Nunu maka jawapan itu salah kerana jawapan sebenar ialah pada soklan itu sendiri...Nurul!
Tak per2...rileks...ada lagi 2...

Soklan yang kedua:-

Perhatikan kepada persamaan matematik ini..Seperti arahan awal...sila jawab dgn spontan atau dengan kata lain tanpa menggunakan kalkulator;

10 kuasa 1 = 10
5 kuasa 1 = 5
10 kuasa -1 = 0.1
Jadi, 5 kuasa -1 = ???

Jika jawapan anda 0.5 ataupun 0.05 ataupun apa2 jawapan yg bersangkut paut dengar nombor 5 maka anda salah...kerana jawapannya ialah 0.2....kiraannya seperti berikut;

10 kuasa 1 = 10 x 1 = 10
10 kuasa -1 = 1 / [10 x 1] = 1/10 = 0.1

5 kuasa 1 = 5 x 1 = 5
5 kuasa -1 = 1 / [5 x 1] = 1/5 = 0.2 <------- HeHeHeHe...

Mari kita lengkapkan kegeraman anda itu....tebus kembali kesilapan anda pada 2 soklan di atas...ok..bersedia...???

Soklan yang ketiga:-

Berdasarkan perkataan yang diberikan berikut, yang manakah paling panjang?
Lintah, Lipan ataupun Ular?

Jika jawapan anda ialah Ular maka jawapan itu salah...jawapan yang sebenarnya ialah Lintah kerana perkataannya hasil dari 6 huruf L.I.N.T.A.H sedangkan L.I.P.A.N hanya 5 dan U.L.A.R pula 4 huruf. Sila baca sekali lagi soklan itu. Perasankah anda pada perkataan 'perkataan' itu sendiri...dengan kata lain soklan ini memerlukan perkataan manakah yang paling panjang....bukan menatang2 kat dalam tuh...

So....camner??? suka tak ngan soklan2 di atas....just for fun...manusia normal akan menjawab soklan2 di atas dengan salah...hanya segenlintir dengan IQ yang tinggi akan menjawab semua dgn betul...so live the life to the fullest!!!

Sunday, March 1, 2009

MEMANG AKU NAK MENUNJUK.....



Perluka beli barang oringinal tapi tak show off...rugi la kalo camtuh....sah2 beli beratus2..tujuannya satu....nak menunjuk-nunjuk la....so kpd sumer yg dok berteka teki whether it's ori or not..let me tell you...it is original!!!

Jgn marah yer...at least aku tak hipokrit...duit aku...suka hati aku la...Siap ikat perut nih nak beli yg ori...haruslah berlagak and riak sket...Lalalalala...