Wic Wac Woe

Tuesday, April 28, 2009

KEDAI MAKAN ABANG SENTAP!!!

Sungguh menarik tajuknyer kan??? Nama kedai dia yang sebenar Restoran Sajian Belanga...lokasinyer di sebelah Restoran Nasi Kandar Makbul, Bayan Baru. Kalo nak pi makan situ kena banyak bersabar..sbb tukang masaknyer sorang jer..sapa lagi kalo bukan Abg Sentap..itulah gelaran yang paing sesuei utk dia...mana taknyer...tak pernah senyum..dok sentap jer keja dia...tapi nak buat camner...masakan dia mmg sedap...banyak plak tuh...Nih aku letak pic utk pembuka selera:-


1) Restoran Sajian Belanga..sebelah kiri tuh Restoran Nasi Kandar Makbul...Sebelah kanan plak Kedai Emas Mami Jarum..ahaks!


2) Makanan: Koay teow Ladna... Harga: RM4.00... ok la tue!

3) Minuman : Barli panas... Harga: RM1.00 jer...

4) Jemput makan...panas2 lagik nih ha....

5) Sedap tul dok kunyah biji barli nih...

6) Kalo nak join...calling2 la yer...

~~~~~~bye....nanti amik pic kat tempat makan yg lain plak....hehehe...

Saturday, April 25, 2009

THE LATEST ME!!!


Segaknya....anak terona sapa ni Mami oi...hhahaha..kita kena la puji diri sendiri...meningkatkan self esteem la katakan...lama tul tak update blog...(sambil sapu habuk ngan buang sawang)...tadi pi makan ngan colleague (tul ker ejaan aku nih?)kat Subway E-Gate..lupa lak nak snap pic...huhuhu..nyesal tak sudah...maklum la dah lapar tahap gaban..mana nak ingat amik pic..
Aku amik Italian B.M.T one footer ... minah sekor nih amik Chiken Teriyaki..one footer gak..tak nak kalah nih..last2..dia tak abis pun...tapau balik...tapi aku punya semua dah selamat dlm perut...ntah la...semenjak 14 menjak nih..memang mentekedarah jer keja aku...skrg perut tgh membulat...nanti betul2 dah elok bulatannyer..akan ku paste pic perut ku yg comel itu...dalam masa 5 minggu nih naik 4 kilo...mak aihh...bley tahan gak penangan kalo kita stop smoking...

Cuba korang tengok pic aku..dah nampak berisi sket kan??? tak der la nampak tulang pipi macam drug addict dah...hahha..

Nantikan pic perut ku bulat dalam masa terdekat nih...!!!

Tuesday, April 14, 2009

JALAN-JALAN KAT KL...

Hehehe..sajer jer nak kongsi pic2 aku ngan kwn2 kat kl...

1) Pic ngan Mizi..ex-housemate aku dulu.. sorry pic gelap sket..
2) Pic nasi lemak 60sen kat Kg Baru (sebelah Kelab Sultan Sulaiman)


3) Pic ngan Soren kat Carl's Jr Pavillion

3) Pic ngan Dwen kat Carl's Jr Pavillion gak

4) Pic dalam bas nak balik penang...bye KL..


Saturday, April 4, 2009

SEDAPNYER.....JGN JELES...

Murah giler laksa nih...RM3.00 jer...mangkuk punya la besar...tengok pic no 2...aku letak sudu & garfu bersilang just nak menunjukkan diameter mangkuk nih...Sedap tul laksa mai cek mai nih siap ada otak udang lagik....tak nampak ker...aku sampai hirup kuah dia sampai licin...tu la semenjak dua belas menjak dah berenti smoking nih..dok asyik mentekedarah jer...tapi part yg best nyer part perut jer naik...huhu...agak comel dah tummy aku skrg nih...jgn risau nanti cukup besar kandungan aku..akan ku post kan pic terbaru perut ku yg kian boroi nih...nanti lama2...aku lagi bulat dari member aku si Taq nih...huhuhu...ok sumer...nak pi makan nasi mak aku kasik bekal tadik...Ya Allah..baru jer 2 jam lepas mentekedarah laksa semangkuk besar...nih dah nak makan nasi lauk tomyam ayam ngan ikan temenung goreng...Bon Appetit`!!!!

Wednesday, April 1, 2009

PIC TERBARU...






Saja jer nak kongsi pic2 terbaru aku...tak der apa2 perbezaan pun...dok lagu tuh gak...hehe..muka tetap permukaan bulan..tak licn2 jugak walaupun menggunakan produk2 seperti Nona Rogol, Mustikam Ratu & Siflisa Cosmetics...tapi Alhamdulillah...aku sihat sejahtera...Kijer pun makin lama makin belambak pasal byk staff dah kena buang..so kijer3 diorang kitorang kena clean up...by end of month lagi 8 orang nak kena buang...tapi aku tetap confident masuk mIRC waktu kijer...kepada sahabatku di Kulim...tak reti2 nak mula solat...cuba dulu ngan Solat Jumaat..pastuh Maghrib...pastuh yg lain2 la...standard la yg paling susah Solat Subuh la...aku pun kadang2 terlepas...hehe..tapi Qadha la balik...jahat...jahat jugak beb...solat jgn tinggal!!!