Wic Wac Woe

Wednesday, May 27, 2009

ASK ME BURGER...

Macam mana bunyi tajuknyer...macam tu lah nama kedai makan dia...actually nama dia Azmi..biaserla..nak glamer..letak ask me..bunyi seakan2 Azmi...poyo jer...apa2 pun mmg sedap dan berpatutan...happy viewing...

1) Lokasi: Astaka Bukit Gedung, Bayan Baru..
Kebersihan: 4/5 bintang ... kedai dia memang besih tapi astaka tuh yg tak berapa bersih
2) Aku ngan Isma bersedia nak mentekedarah...


3) Ni Isma order...
Menu: Hotdog Chicken Double Egg+Cheese
Harga: RM3.00

4) Ni Aku order... (cuba teliti pic ni..ada butterfly atas burger tuh) hehe...
Menu: Burger Beef+Chicken Double Egg+Cheese
Harga: RM4.00

Sehingga bertemu lagi dalam "JALAN-JALAN CARI PINGGAN"...

Monday, May 25, 2009

BEREHAT DI HUJUNG MINGGU...





Just nak share pic aku kat Apartment Sri Sayang...actually Kakak aku yg dpt stay kat situ utk Family Day company dia...aku ngan adik beradik lain..saja menyibuk..free..apa lagi..bantai jer la...makan minum semua ditaja...

Yang comel tuh anak buah aku...pic adik beradik yang lain...sorry la...private la...maklum la artis katakan...tak nak la expose sgt family members...hehe...

Thursday, May 21, 2009

BALAS DENDAM...

Tajuk gempak...hahhaha...bukan balas dendam bunuh org...tp balas dendam makan benda yg aku pantang 3 bulan lamanya...
Sushi!!!!!!!!!!!

Yay..akhirnya dapat gak makan sushi...serangan telah dibuat ke Jusco Queensbay...satu pek RM9.88...aku bantai 3 kali suap jer...hehehe
Ni antara pic aku melepak kat tepi laut kat Queensbay...makan sushi sorang2...sambil ditertawakan oleh pengunjung2 kat situ...aku boleh baca apa yg diorang cakap dlm hati..."kesian mamat nih..makan sorang2...muka ensem...tapi lone ranger..."


By the way tak kenyang pun makan sushi...Saja jer lepas geram...huhu

Friday, May 15, 2009

BANGKOK TOMYAM...

Hehehe..mcm gempak jer bunyi tajuk dia...sebenarnya nama restoran jer Bangkok tapi lokasinyer masih lagi di Penang...Kali ini "JALAN-JALAN CARI PINGGAN" akan membawa anda ker Bayan Lepas...
1) Welcome to Bangkok Tomyam...

2) Tom yam campur RM4.00, Ayam masak Paprik RM4.00, Telur Bungkus RM3.50, Kailan Ikan Masin RM3.50, Nasi Putih RM1.00 sepinggan...

3) My colleague Isma...Control cun la plak...

4) My colleague Zeha and Me...Sila2...Bismillah...

5) Farewell Zeha...last day dia kijer same dept ngan aku...kena transfer different branch...


Hingga kiter berjumpa lagi..dalam.."JALAN-JALAN CARI PINGGAN"...







Friday, May 8, 2009

NASI GORENG KERABU...

Ermmmm....sedap bunyi tajuknyer...dan sesedap itulah rasanyer....masih di lokasi yang sama...restoran abang sentap....tapi kali ni menunyer sahaja yg berubah...so enjoy viewing!

1) Nasi goreng kerabu RM4.00 harganyer....

2) Di padankan dgn teh halia RM1.40 jer...

3) Bismillah....

4) Memang sesuai sgt pakai baju kaler hijau...order plak nasi goreng kerabu...mesra alam sungguh!
Amacam???? Terliur???? Menu baru menyusul..dalam program realiti terbaru...
"JALAN-JALAN CARI PINGGAN"

Friday, May 1, 2009

LAKSA...LAKSA...LAKSA....






Biaserla org Penang..Laksa sana sini...tapi kali nih special sket...aku try penangan Apek2 Hokkien kat sini plak...Laksa nih halal...jgn diragui..hehe...
Lokasi: Dekat2 ngan Kek Lok Si temple, Ayer Itam, Penang.
Harga: RM2.70 semangkuk laksa
RM1.30 segelas air tebu
Rating: 4/5 bintang

Kalau nak tau lebih lanjut...cubalah sendiri...(macam Maria Tunku Sabri plak dlm jalan2 cari makan)