Wic Wac Woe

Sunday, July 26, 2009

SI OREN...



Bila dah pindah rumah baru nih..ader plak kucing sekor...nama dia Oren...teringat plak masa dok kat Desa Pandan..pernah sekali tuh tuh...ada 14 ekor kucing...hadoi...nak menjaga memang tak larat...bila aku tengok Oren..aku teringat kucing aku dulu nama Kuning...elok lah tuh...boleh jadi geng la diorang nih...huhu...Si Oren nih..bukan main manja lagik...pantang kita usik..mula la..tergolek-golek...hehe..terubat rindu kat kucing2 ku yg dulu...Misha, Kuning, Boboy, Dolly, Connie, Baby, Cico, Gadis, dll... Entah apa la citer diorang skang...huhuhu

Tuesday, July 14, 2009

HIKING BUKIT BENDERA







Sabtu lepas, aku gi hiking ngan bebudak opis...saja dah lama tak memanjat bukit nih...so kitorang start naik kul 4 ptg..lepas naik 10 minit...hujan turun lebat giler2...aduyai...main hujan ler jawabnyer...sampai tengah jer...dah tak larat..terus pintas pi kat stesen cable car...turun dalam kul 6.30pm...so ini antara pic yg sempat diabadikan...

Tuesday, July 7, 2009

BILIK SEWA BARU...





Setelah diperkenankan oleh Duli-Duli yang Maha Mulia, Raja-Raja Seluruh Negara, maka aku pun mengambil keputusan utk berpindah rumah...setelah setahun menghuni di 'Hutan Amazon' dan hampir2 menjadi Robinson Crusoe, aku pun nekad keluar dan pindah rumah baru. Awal2 bulan JUN lagi aku dah kasitau nak pindah, diorang cakap ok jer, alih2 masa nak pindah 1 JULY, diorang mintak 1 bulan sewa, giler ker aper???? Hallllo???? Aku nak pindah, apsal nak bayar lagi??? Byk cengkadak korang... ingat nak pindah cara elok2...niat memang nak blanja diorang makan, tapi trus kensel, hampeh tul...!!! So masuk jer umah baru trus aku tanya proses kalo nak pindah keluar...housemate baru aku cakap asalkan inform awal, tak payah la nak bayar apa2, since aku masuk tarak deposit so kluar pun tarak hutang la...kiranyer 0-0 la...sbb awal bulan dah bayar utk bulan tersebut...
So kat atas nih pic bilik sewa baru yg macam tongkang pecah...masa pindah kena selsema giler2..ye la habuk banyak...the best part is aku pindah 100% sorang2...ada yg dah berjanji nak tolong...beriya2 nak tolong angkat barang mengalahkan aku yg nak pindah...tup tup last minute...haram call pun tak jawab...biar la...what goes around comes around...he must have a very good reason for this *****daku pasrah****