Wic Wac Woe

Thursday, December 24, 2009

LAGI...LAGI...MUKA AKU...






Sajer jer menempelkan pic aku...hehe...tapi bukan itu sahaja...aku ada satu kemusykilan...ader la sorang sipulan nih...bertanyakan satu soklan cepu platinum...soklan nyer berbunyi..."Ko nyesal tak dilahirkan ke dunia nih?"...aku pun terkedu...biar betul sipulan nih...dlm bebanyak soklna..tak leh ker tanya soklan lain..."2x6 ker"..."lepas bulan mac bulan per ker"..."hitam campur putih jadi warna aper ker"...aper2 jer la...nih soklan tuh plak ditanyanyer...Aku pun dgn gaya professor mendalami soklan itu...yg jelas..bukan mudah nak jawab...walaupun jawapannyer satu perkataan jer...it's either yes or no... Jadi takut terperangkap ngan soklan tuh..aku pun menjawab dgn soklan yg sama gak kat dia..."ko?"...dia dgn pantas menjawab "nope"...aku pun tanya lg..."naper ek?"...Dia kata..."Ok per ko lahir sebagai manusia, kalo lahir jadi menatang..???"...aku pun tersedak...nasib baik tgh makan chipsmore jer...kalu tgh makan..kerepek pedas 'extra hot' mak cik timah..tak ker naya aku...tapi bila dipikir2 balik..tul gak ckp dia...bak kata pepatah omputih...live life to the fullest...betul ker grammar aku nih...hehe..apa2 jer la..yg penting korang paham...apa2 pun...(sambil tarik telinga Nora Danish...then paksa dia ckp tagline dia).."kita enjoy!"
P/S: Menyampah tak tengok pic aku yg atas sekali tuh...mesti ramai yg kata...nak menunjuk la tuh...erk...hehe...jahat..jahat jugak beb...solat jgn tinggal....(sejuk perut mak aku mengandung)

Sunday, December 20, 2009

SUKA TAK KERJA MALAM SORANG2????

Untuk pengetahuan korang yg tak percaya selama nih aku dok kijer mlm selama nih...masuk mlm nih dah 1 thn 9 bulan 20 mlm dah aku kijer night shift tp dulu ader 4 org..utk lebih meng'adventerous'kan lagik...sejak 6 bulan 20 mlm yg lalu aku kijer mlm2 sorang diri...saya ulangi sorang diri...kini ju-on dan rakan2 dah jadi member...(oops tercakap besar)..habislah aku...sebenarnya bukan nak cakap besar..tapi aku dah biasa..what do you expect kalu dah sorang2 dalam office sampai 12 mlm..tu tak masuk kalu kena stayback...especially kalu month end closing..dok balik 3-4 pagi...So korang bayangkanlah...bukan setakat kena kacau..dok dengar bunyi macam2..tinggal 'makhluk2' nih tak ajak aku keluar lepak minum jer lagi...kalu dak..dah jadi geng...So apa yg aku buat..tetapkan iman...percaya pada Allah..sebab Dia yg menciptakan semua makhluk2 di dunia nih...yg penting amik konsep nih.."gua tak kaco lu...lu jgn kaco gua"...kat bawah nih video aku amik ngan hp aku just nak buktikan yg aku mmg bersendirian setiap malam di ofis...Expect the unexpected....


video

Sunday, December 13, 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU FINA & PYAN








Semoga korang berbahagia hingga ke anak cucu cicit ciputet citonget... Semoga Allah meberkati masjid yang dibina...Fina..akhirnya ko kahwin gak...elok la tuh..sama padan (dalam hati menyumpah2 aku)...engineer sama enginer...bagus lah tuh...turut sama hadir masa wedding diorang nih Tengku Muda Perak & Datuk Lat...rupa2nya...datuk Lat nih jiran Fina..hampeh tak pernah bagi tau pun..sia2 jer satu sekolah sampai 5 tahun sama2...hehehe..anyway..congratz Fina...walaupun 3 orang jer budak sekolah yg showed up...y penting ko bahagia...Aminnnnnn.....

Thursday, December 10, 2009

PIC TERBARU....


Sajer nak share ngan korang...makin lama makin tembam aku...cuba bandingkna ngan pic masa baru2 aku bukak blog nih...lain kan???